GEOX Respiră- Workshop de respirație în magazinele Tezyo

Acum fix doi ani, când zilele își urmau cursul firesc spre sărbătorile de iarnă m-am auzit zicând cu voce tare cum că eu vreau să plec în India, și nu oricum, ci de una singură. Dorința ce m-a mânat cu așa ardoare a fost să  descopăr mai multe legat de ramuri ale yoga despre care nu știam mai nimic. Vorbesc aici despre partea de respirație (pranayama) și partea de meditație. 

Ei bine, experiența a fost tumultoasă în ambele cazuri și în sprijinul ei a venit bucuria de față, Campania Geox- Respiră.  Invitația din partea magazinelor Tezyo, a venit la fix pentru a impărtăși din experiența acumulată, cu precădere spre tehnicile de respirație la îndemână oricui pntru a trăi o viață cât mai conștientă.

Indiferent de domeniile în care activăm, de hobbyurile ce le avem sau de dorințele ce ne ghidează cursul vieții, ceva avem cu siguranță în comun, respirația.

Respirația ce alunecă neîncetat din momentul în care venim pe lume și până în momentul in care “părăsim scena” face parte din actele involuntare.  Se desfășoara acolo ca o necesitate, automat fara să ne gandim la ea, la fel ca si clipitul sau batăile inimii de exemplu.  Dar totul prinde altă culoare si alt sens în momentul în care ne folosim de acest respir pentru a avea acces la fluxul gâdirii.

  Campania s-a desfășurat în patru orașe: București, Brașov, Iași si Timișoara și am avut ocazia de a prezenta alături de Denis Dochioiu, Tily Niculae, Toma Nicolau și Edi Enache bucuria de a trăi o viata cât mai conștientă prin intermediul respirației și a colecției de incălțăminte GEOX respiră.

Fiecare seară de workshop a fost specială prin oamenii prezenți, prin discuțiile purtate si mai ales prin energia oamenilor de a se implica în cele propuse. Trebuie să vă spun că am fost surprinsă să mă reîntâlnesc cu oameni dragi in seara evenimentului din București, că am fost foarte plăcut impresionată de echipa strașnică de bloggerițe din Iași și Timișoara, iar întâlnirea din Brașov mi s-a dus direct la suflet dupa ce o puștoaică s-a lipit de mine cu tot felul de posturi din yoga.

Atunci când am primit invitația de a lua parte la această campanie gândul mi s-a dus desigur la tot ce am invățat prin intermediul yoga, apoi alte sertare ale memoriei mi-au scos la iveală “Cartea Simțurilor” și importanța simțului olfactiv in cazul emoțiilor și sentimentelor.

Așa că vă spun și vouă aici, că tehnicile de respirație au ca obiectiv să curețe mintea de gânduri. de tipare, de emoții pregatind-o pentru starea de meditație, ceea ce înseamnă o stare de totală conștiență, luciditate. Un respir conștient ne poate intoarce la latura noastră autentică.  Suflul practic este firișorul ce aduce mintea si corpul laolaltă.

O parte din tehnici urmăresc să prelungească suflul, să îl facă cît mai rar dar cu accent pe profunzime, altele urmăresc să întețească, să aprindă să detoxifice corpul si mintea. Desigur toate tehnicile au recomandări legate de momentul din zi în care să fie practicate cât si necesitatea de a pregăti corpul pentru ele, evitându-se mâncatul cu câteva ore înainte. 

           Obișnuiesc să spun că prin respir conștient începem o călătorie, iar încălțămintea GEOX care folosește această tehnologie ce permite piciorului să respire menținând un comfort ridicat, zic că funcționează exact ca un reminder la a păși prin viață conștient de tot ceea ce te inconjoară cât și de ceea ce ne decorează interiorul. (gînduri, emoții, planuri).

Practicate regulat exercițiile de respirație înlătură starea de anxietate, rupe tiparele emoționale lăsând mintea să acorde importanță lucrurilor cu adevărat valoroase din viețile noastre.

Sunt sigură că marea majoritate dintre noi suntem prinși din zi și până în noapte de gânduri despre ceea ce am făcut (bine sau rău) și ceea ce urmează să facem, intorcând la nesfâșit situațiile pe toate părtile. Ei bine, uite așa se întâmplă ca lucruri cu adevarat importante, bucurii mici, chiar natura să se dizolve in jurul nostru. 

Haideti atunci sa luam o pauză! Așa că vă invit chiar acum să luați o pauză de 3-5 minute, în care să închideți ochii și să vă deschideți spre universul vostru interior. Să vă răspundeți voua, sincer, la intrebarea cum vă simțiți acum. Să rămâneți in liniște, pur și simplu să observați ce anume vă trece prin minte, încercând de fiecare dată să reveniți blând cu atenția spre respirație.  Observați cum fluxul gândurilor scade treptat odată ce atenția voastră aluncă in această calăorie cu aerul.

Atunci când veți simți nevoia să deschideți ochii și să reveniți nu vă avântați imediat in valul de activități, ci bucurați-vă de cât mai multe detalii din jurul vostru ce vă pot lega de momentul prezent. Privește, ascultă….și ia o gura de aer proaspăt.  Cam așa a fost întreaga campanie pentru mine, o gură de aer proaspăt de care-mi amintesc cu drag la fiecare pas alături de pantofii sport din colecția Amphibiox.

Sau Breathe in, Breathe out and Move foreward…așa cum a sunat sloganul campaniei.

Cu mulțumiri din suflet Bright Agency, Geox si magazinele Tezyo.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *