Online Yoga

După mai bine de două luni de zile de izolare, scot mustățile la iveală. E adevărat, startul din online l-am luat defazat față de colegii mei pentru că la început am simțit nevoie de a mă lăsa purtată de valul ce mă trăgea ușor spre introspecție și o ”bârlogeală” târzie.

Am început timid după vreo două săptămâni de activități recreative să țin clasele de acasă în aplicația zoom. Iar de mâine revin în studioul Activero care între timp s-a transformat într-un adevărat platou de înregistrări.

Pentru mine practica în online pe cât părea de rece sau distantă la prima vedere a marcat un pas înainte. Deodată am avut libertatea de decizie de a transforma clasele normale (de obicei pe fugă) în practici complete de 90 de minute. Spun complete pentru că deodată clasele au căpătat consistență de sine stătătoare față de graba celor, uneori, 50-55 de minute din sală.

 • am adăugat pranayama pe îndelete, și aici nu mă refer doar la explicații ci și la practica efectivă care are mai multe șanse să dea roade;
 • am adăugat mudrele pentru a susține practica atât la nivel subtil, cât și la nivel de concentrare;
 • matrele de care mi-era atât de dor de la cursul din India, au revenit natural și le-am cântat și povestit cu bucurie. Meditația prin sunet mi s-a părut dintotdeauna una din cele mai accesibile metode de meditație
 • mesajele motivaționale au căpătat o direcție mai clară avânt timpul necesar și starea potrivită de a nota lucrurile în agendă și a săpa mai mult în jurul lor.
 • instrumentele muzicale au fost toate la îndemână: bol tibetan, clopoțeii koshi, hand panul, kalimba și au redat energia locului.
 • meditațiile ghidate de final de clasă au izvorât de undeva de la mai mare adâncime și m-am bucurat sa le și scriu în agendă. Mi-am dorit dintotdeauna lucrul ăsta, dar fiind mereu în grabă, ideea stătea cuibărită bine;
 • exercițiile din ”solar body healing” care își așteptau și ele cuminți rândul au surâs spre soare;
 • seriile de Pawanmukta și-au revendicat locul în structura clasei.

Aproape toate cele de mai sus se regăseau ți până acum în clasele mele, însă presată fiind de timp trebuia să le rulez mereu în structura clasei.

Începând de joi 21 Mai 2020 reintru în grila de ore online de pe platforma Activero. Țin să menționez că am apreciat mereu fair play-ul si profesionalismul celor de la Activero.

Știu câtă muncă este în spatele claselor ce ajung în casele voastre via internet și știu că Veronica și Andrei se dedică întru totul în aceasta activitate spre care au făcut tranziția în această perioadă dificilă.

 • vei avea două unghiuri de filmare din care poți sustrage detaliile de aliniament mult mai bine;
 • sunet la o calitate profesională;
 • lumini și ambianță care să te facă să uiți de distanța ce ne desparte.

Poți intra pe site-ul Activero pentru a afla mai multe sau pe evenimentul dedicat pe facebook.

Namaste, Cireșari!

One Comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *