Treasure hunt – Halloween

N-am fost niciodata amatoare de Halloween, trebuie sa admit de la inceput insa ca am prins vreo 2 petreceri memorabile in spirit ciresaresc pe la finalul facultatii. Una s-a lasat cu o alergare nocturna in Parcul Carol, o tura strasnica in care eram echipata in dungi…deh trecerea de pietoni exclamase o duduie cu care eram mai-mai sa ne ciocnim in alergare si am ras pe cateva sute de metri. Apoi cea de-a doua, desi sincer nu mai stiu precis ordinea era prin mansarda cu boardgames si oameni faini a Incubatorului 107 unde mi-am activat spiritul de exploratoare care ma locuieste si astazi. Ce vremuri, maica!

Photo credits: Gabriel Pahontu

Ma rog, copiii din generatia trecuta se petreceau an de an cu un festival devenit traditie in scoala unde predau. Un festival organizat de catedra de limba engleza si cam atat. Insa totul pana anul trecut pe vremea asta, cand, la inceput de drum fiind cu o noua generatie de copii de clasa a 5a, dorinta lor a picat ca un trasnet. Generatia asta e exact generatia care a crescut cu astfel de petreceri si festivaluri! -Scoate camasa acum, Veverito, mi-am zis.

Vazand ca nu pot sa scap cu una cu doua, ba mai mult vreo 2-3 copii se straduiau de zor sa incropeaasca ceva concurs la care desigur, ar fi vrut si ei sa participe, am zis hei, mie imi plac provocarile! Asa se face ca mi-am pus imaginatia si creativitatea la bataie doua nopti la rand si am reusit sa scot camasa cu un ”treasure hunt” organizat in scoala. A fost frenezie, va zic sincer!

photo credits: Gabriel Pahontu

Inainte de a descrie pas cu pas, concursul organizat, concurs pe care puteti sa il preluati ca atare dragi profesori, educatori, parinti (ma rog, anul acesta cu adaptarile de rigoare conform pandemiei) vreau sa va mai zic ca in momentul in care am dat startul, am crezut ca se darama scoala de cat entuziasm aveau in rezervoare, cu cat zvac si zel au pornit la drum in rezolvarea ghicitorilor si cautarea indiciilor.

Desigur, am scuipat in san si am facut vreo doua cruci sa nu care cumva in ora cu pricina sa intrebe cineva ai cui sunt copiii ce rascolesc de zor fiecare coltisor al scolii, ce se uita cu atentie la fiecare balustrada, ce dau tarcoale copacilor din curte si cate si mai cate alte minuni…drept urmare scriu aceasta ”confesiune” dupa un an 🙂

Photo credits: Gabriel Pahontu

Regulament:

 • Fiecare echipa primeste un plic colorat cu indiciile;
 • Fiecare indiciu te va trimite intr-un anume loc de unde va trebui sa te intorci cu biletul de culoarea echipei tale; (total 11 bilete)
 • Nimeni nu are voie sa mute, sa ascunda, sa distruga indiciile ramase celorlalte echipe;
 • Ordinea de rezolvare a itemilor este la alegere;
 • Toata echipa trebuie sa parcurga jocul impreuna, atat la cautarea indiciilor cat si la rezolvarea acestora grupul trebuie sa ramana compact;
 • Abia dupa strangerea celor 11 indicii, echipa va veni inapoi in clasa unde va trebui sa umple spatiile libere din biletele gasite alegand cuvantul potrivit din cele scrise pe tabla;
 • Pe tot parcursul jocului este interzisa folosirea telefoanelor mobile!
 • Punctaj: fiecare item rezolvat corect aduce 30p
 • Ordinea cronologica a finalizarii provocarilor va aduce un extra punctaj echipei dupa cum urmeaza: Locul I- 50p/ Locul II- 30p/ Locul III-20p/ Locurile IV-V- 10p;
 • BONUS: extra 10p pentru prima echipa care ajunge la fiecare indiciu, va aduce piatra verde pe care o gaseste in punga!

Foaia cu itemi de rezolvat pentru a gasi indiciile:

 1. Tot ce e albastru-n cale,/ E despre reciclare! (indiciul ascuns intre containerele de reciclare)
 2. Doctorul au, ma doare/ Are leac pentru picioare. (In spatele dulapului de langa cabinetul medical)
 3. De ai obosit, te asezi,/ Langa strada, ca sa vezi! (Sub banca dinspre Sos. Panduri)
 4. Ca un vultur poti sa stai,/Loc de panda doar sa ai! (Pervazul interior de la etajul 1)
 5. Copacul ramuri are,/ Sa te apere de soare. ( indiciu atarnat in copac)
 6. Sus de tot un liliac,/ Sta ascuns in zodiac. (et 2, scara spre mansarda)
 7. Paznic e mai sus de toti,/ Si la usa si la roti. (Nea Petre, cel mai indragit paznic din scoala)
 8. Acolo te duci de-ndata/ De te trece, ori te-ncearca! (usa de la toaleta parter)
 9. De vrei sa te uiti la meci,/ Pe la sala te rog sa treci. (sub banca in sala de sport)
 10. Nasu-n carti și carti sub nas,/ Ce loc ti-a mai ramas? (biblioteca, pe raft)
 11. Asaza haina in cui,/ Acolo sa ramai! (chiar in cuierul clasei, sub o haina plasata special inainte de ora)

Ei bine, ne-au mai ramas doar indiciile, plasate deja prin curte si scoala in cate o punga Ikea resigilabila, alaturi de o piatra verde pentru prima echipa care ajungea la locatie. Fiecare punga trebuie sa contina numarul de indicii egal cu numarul de echipe create. Pentru indicii m-am inspirat de pe pinterest, asa ca pentru distractie le-am lasat exact in engleza, Raspunsurile pe care le voi scrie in paranteza, in timpul jocului sunt scrise amestecat pe tabla. urmand ca elevii sa le puna in ordinea potrivita pentru a incheia jocul.

 1. What is a ghost”s favorite treat? (ice cream)
 2. Where does a ghost go on a Saturday night? (anywhere he can boogie)
 3. What is a ghost”s favorite ride? (a roller ghoster)
 4. Where do ghosts shop? (at the ghost-ery shop)
 5. What kind of witch lives near the ocean? (sand-witch)
 6. what do witches put in their hair? (scare spray)
 7. What do birds do on Halloween? (Trick or tweeting)
 8. Where do mummies go for a swim? (to dead sea)
 9. Why did the vampires need a mouth wash? (because they have bat breath)
 10. Who won the skeleton beauty contest? (no-body)
 11. What kind of shoes does a ghost wear? (Booooots)

Recapitulare: regulamentul se citeste clar tuturor copiilor in clasa, apoi fiecare echipa alege un plic (in care se fla indiciile), indiciile sunt sctrise pe foi colorate, astfel ca fiecare echipa va avea o culoare distincta. Indiciile sunt deja ascunse prin scoala si curte, iar punga contine indiciile de culorile fiecare echipe si cate o piatra/token pentru bonus de puncte pentru primul care ajunge la locatie. Dupa ce vor aduna toate indiciile vor reveni in clasa pentru rezolvarea puzzle-ului. Pe tabla sunt deja scrise raspunsurile amestecat, iar ei trebuie sa le puna in ordine. Nu uitati de bonusurile primite in functie de cronometru, momentul incare termina de rezolvat toate cerintele.

Apoi mai e o bucurie mare la astfel de jocuri. Locul I, locul I, dar ce primim? Asa ca un cos cu mere, pere sau bomboane nu strica pentru a incuraja toti participantii. Pe langa asta, eu am mai pictat si pirogravat niste inimioare de lemn pentru aducere aminte. Am trebaluit cu drag cu tot soiul de stampile si alte asemenea de birotica.

Bucuria cu care am reusit sa pun la cale contra-cronometru acest jos a fost bucuria pe care am regasit-o la cei care l-au jucat. Aveti timp suficient sa il imbunatatiti, sa il adaptati vremurilor si sa faceti o bucurie copiilor.

Ciresari, la treaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *