Festivitatea de premiere – clasa a 6a- Scoala Gimnaziala I.G. Duca

Iata un prilej bun de a ma intoarce spre acest loc magic dupa o lunga perioada de absenta. Blogul ca un jurnal cu buton de cautare cum imi place mie sa le asociez de obicei.

Poate ca nu e doar o intamplare faptul ca finalul de an scolar s-a suprapus de data aceasta peste o zi cu atatea semnificatii. Pentru ca ma gadila curiozitatea am auzit printre picaturi de lista cu lecturi pentru vacanta printre care este strecurat si Mircea Eliade, pana acolo insa, astazi, 24 Iunie este despre Sanziene. O zi ca o poarta atat spre trecut, spre tot ce ne-a schimbat si ne-a favorizat evolutia. O poarta spre anul trecut in care pandemia ne-a tinut la distanta, dar mai ales o poarta spre viitor, spre magica vacanta de vara cu toate descoperirile interioare transformate in mici motorase care sa ne pastreze mereu pe frecvente inalte.

Coronita pe care o port facuta din flori de sanziene si margarete nu este neaparat o coronita festiva ci este aici pentru a arata puterea unui simbol. Simbolul cercului este reprezentarea perfecta a colectivului nostru strans laolalta cu noduri solide date de incredere, respect, curaj, creativitate si de toate celelalte calitati pe care le veti auzi numite in diplomele pe care le-ati faurit unii altora, acel moment in care decidem sa vedem BINELE, FRUMOSUL!

Si nu in ultimul rand, azi e ziua iei, a portului traditional romanesc, un prilej bun de a ne aminti de radicinile noastre incat sa avem apoi elan pentru a ne deschide aripile. Asa ca l-as aminti aici si pe Matei Visniec cu ale sale carti, fascinante exercitii de imaginatie. El spunea ca la nastere primit aceste radacini gratuit, in schimb, pentru aripi trebuie sa ne folosim energia intr-un efort continuu pentru a ne cladi increderea si curajul. Aripile sunt o alegere prin care ne inconjuram cu oamenii creativi, inspirationali, pasionati.

As incheia acest moment festiv in cuvintele lui Dalai Lama care ne spune ca ”bucuria nu se invata, ci se traieste.” Avem parte de cea mai mare bucurie atunci cand construim relatii profunde, afectuoase si generoase cu ceilalti.

Va multumesc pentru toate amintirile create anul acesta! Vacanta nemaipomenita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *