Sunt câteva melodii pe care le ascult pe ascuns

Așa cum mă știți, n-am mare treabă nici cu filmele, nici cu muzica. Cine m-ar auzi că am același playlist în telefon încă de la primul smart phone ar râde pe înfundate. Eu nu glumesc, e același! Vreo câteva melodii de yoga poate adăugate pe parcurs, dar nimic altceva. 

Cu toate astea, melodiile ascultate ani la rândul pe repeat au darul de a mă repune pe șine ori de câte ori ar fi nevoie. Sunt melodii ce reușesc să îmi dea o anumită stare de spirit și asta e tot ce contează. Doar pentru starea de spirit ascultăm toți muzică, nu? Am străbătut țara în lung și în lat cu trenul cu ele în căști, am ieșit spre India și m-am veselit de fiecare dată nevoie mare. Să o zic drept, țopăi și prin casă ori de câte ori am ocazia pe aceleași melodii.

Anul trecut pe vreme asta primeam cadou un stick cu muzică, și un sistem de boxe. Mi-a plăcut ideea. Ba mai mult, mi-amintesc că pe vremea când eram pe deskop la Medgidia, prin liceu, aveam un folder special cu melodii redenumite cu numele celor dragi. Făcusem eu un sondaj și aflasem melodiile de suflet ale grupului de prieteni. Însă nu am găsit căștile potrivite pentru urechile mele, de aceea momentele muzicale nu sunt foarte dese. Însă astăzi, corcolindu-mă nițel înainte de sală dacă să plec cu mașina sau cu metroul (sunt încă la stadiul în care mă calculez mai bine cu metroul *hihi*) m-am gândit vioi:

”-Păi clar mergi cu metroul și apoi pe jos, că doar drumul de la Sudului la Asmita îl faci mereu plutind de pe un picior pe altul, e liber trotuarul, deci poți să mergi în pași de dans și poate faci și un karaoke, că doar nu te aude nimeni!”

Iar acum revenind la muzicile mele ascunse, păi da, sunt melodii la care apreciez fie versurile, fie ritmul, fie videoclipul… fie da, recunosc, amintirile de care mă leagă. Îmi iau inima în dinți și le pun mai jos.

1. Les Elephants Bizarres –  Nu mă opri.  Formație despre care am aflat acum ceva ani buni într-un party prin Club Control. Vai, ce atmosferă plăcută au făcut acolo și îmi amintesc în culori de câtă țopăială am avut parte în seara aia. Ei au revenit, iată, în atenția mea și mi-e dragă rău melodia asta.

2. Rhye – The Fall. Știu că atunci când am văzut pentru prima dată videoclipul de mai jos, m-am uitat la tipul ăla și am zis: ”Ăsta sotto e danez!!” N-am aflat adevărul, însă am mustăcit când am citit puțin despre formație și am aflat că măcar instrumentistul este danez.

3.  Connect-R – Noi ne potrivim; Și acum puteți să râdeți isteric *hihi* îmi place să mă prostesc pe ascuns pe câteva melodii de-ale celor doi pe care-i încurc și acum Velea și Conect-R. Versurile lor și ale lui Moga se întrepătrund în memoria mea și râd când îmi dau seama că am făcut o ciorbă din ele.

4.  Dj Drez & Marti Nikko- Royal Hrishna  – O combinație amuzantă și foarte săltăreață dintre mantra Hare Krishna si instrumentalul de Royal. Hare Krishna, Hare Rama! Da, vă rog să onservați fără să săriți ca arși vă rog la cum se schimbă rapid genul.

5.  The XX – Islands  Formația asta mă stârnește deseori la dans, la umblat creanga iar Islands e în topul preferatelor mele. Aș putea sa-i ascult o zi întreagă fără să mi se facă rău.

6. Cigarettes after sex- Nothing”s gonna hurt you baby.  Nu-mi amintesc exact cum am dat peste ei, însă melodia asta e exact ca o îmbrățișare așa. E așa ca o pasăre phoenix gata să renască.

7.  Lana del Rey – Summer wine. Închei lista cu draga mea, Lana del Rey. Recunosc, mi-a fost greu să aleg o singură melodie …Playing Dangerous si Diet Mountain Dew au fost cot la cot în cursa asta.

Știu că a venit timpul să mai adaug niște melodii, că doar de aia sunt Shazam freak. Am ajuns să am mereu pregătită aplicația în buzunar chiar și la film sau la teatru, și mă încântă că au și ei un playlist acolo. Îl percep tot ca un  soi de jurnal, așa cum consider și instagramul.

Ok ok, până prindeți curaj să-mi spuneți melodia voastră secretă vă mai las două melodii prinse cu shazam direct în fapt când căscam ochii pe la filme. Uite că pe astea vi le las surpiză, aici și aici. (fără previzualizare, miau și vă zic și filmele dacă mă întrebați). Și știti cum e, secretul ăl mare e ascuns printre rânduri, chiar la final.  A la lei la sau Akhlakhdenya cum ar zice versurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *