Amintiri din izolare

Toată lumea a început numărătoarea inversă până la ridicarea stării de urgență și așteapă cu nerăbdare să revină în inima orașului…sau mai repede în inima naturii. Exact ca orice altă adaptare și revenirea la normal o să dureze ceva, mai ales că pericolul în cazul de față e diferit față de generațiile care au făcut războiul de exemplu, când odată cu încheierea lui lumea ieșea fericită fluturând steaguri.

Nu pentru toată lumea perioada de izolare a fost ușoară, ea a venit desigur cu provocări. Sunt convinsă că cele 2 luni au adus totuși o conștientizare mai mare a cursului vieții față de perioada de dinainte, când ritmul ne era dat în special de ziua de vineri si de cea de luni. Acele vremuri când trebuia să găsim portițe libere pentru a pune în practică hobby-uri și activități. Cu ușurință se decalau lucrurile și uneori ajungeam destul de greu să punem totul în practică.

Photo credits: Gabriel Pahontu

Cum e cu prioritățile în cazul tău? Ți-ai făcut timp pentru acele lucruri pe care le țineai mai mereu în așteptare? În cazul meu m-am bucurat să câștig toate orele pe care le parcugeam săptămânal cu metroul sau în mijloacele de transport în comun. (ochii mari vă rog: undeva la 19-20 de ore/săptămână pe care le petreceam în drum spre școala/sala și înapoi spre casă).

Dacă ar fi să creez o listă cu doar câteva lucruri ce m-au împlinit în această perioadă ar arăta cam așa:

 • clasele de yoga din online pe zoom au transformat practic orele pierdute pe drum între locațiile sălilor în minute extra de practică în care am putut să includ mantra, mudra, pranayama și mai multă meditație ghidată. Adică toate clasele au avut 90 de minute și m-au implinit prinr-o practică completă;
 • m-am jucat în acuarelă într-un caiet de schițe având ca temă chiar natura (frunze, flori, copaci)
 • am presat flori și frunze proaspete din scurtele explorări ale cartierului;
 • am început să scriu meditațiile ghidate de la clasele de yoga pe care le susțin. Bucuria de a sta încă pe saltea și a făuri cuvinte fără a fi nevoită să fug într-un alt loc e o splendoare;
 • am citit și am participat la 2 cluburi de lectură lunare la recomandarea Ivonei căreia îi mulțumesc;
 • am participat mai cu spor aici pe #oviatainbagaj aducând conținutul cât de cât la zi;
 • am grădinărit indoor, asta înseamnă că am făcut o fascinație din a-mi începe ziua trecând pe la toate pervazurile din casă urmărind îndeaproape orice schimbare apărută la cele 47 de flori pe care le găzduiesc;
 • am început un curs online de chitară la coursera; (incă mă zbat pentru săptămâna a 4a)
 • nu m-am dat înapoi de a încerca un proiect DIY, schimbând atmosfera pe balcon cu sprayuri colorate, poveste de care ați aflat deja de aici.
 • am compus și scris scrisori sub aceeași semnătură a naturii;
 • clasele de yoga din online pe zoom au transformat practic orele pierdute pe drum între locațiile sălilor în minute extra de practică în care am putut să includ mantra, mudra, pranayama și mai multă meditație ghidată. Adică toate clasele au avut 90 de minute și m-au implinit prinr-o practică completă;
 • m-am jucat în acuarelă într-un caiet de schițe având ca primă temă chiar natura (frunze, flori, copaci, păsări)
 • am presat flori și frunze proaspete din scurtele explorări ale cartierului;
 • am început să scriu meditațiile ghidate de la clasele de yoga pe care le susțin. Bucuria de a sta încă pe saltea și a făuri cuvinte fără a fi nevoită să fug într-un alt loc e o splendoare;
 • am citit și am participat la 2 cluburi de lectură lunare la recomandarea Ivonei căreia îi mulțumesc;
 • am participat mai cu spor aici pe #oviatainbagaj aducând conținutul cât de cât la zi;
 • am grădinărit indoor, asta înseamnă că am făcut o fascinație din a-mi începe ziua trecând pe la toate pervazurile din casă urmărind îndeaproape orice schimbare apărută;
 • am început un curs online de chitară la coursera; (incă mă zbat pentru săptămâna a 4a)
 • nu m-am dat înapoi de a încerca un proiect DIY, schimbând atmosfera pe balcon cu sprayuri colorate, poveste de care ați aflat-o deja de aici.
 • am compus și scris scrisori sub aceeași semnătură a naturii;
 • și da, am făcut aceste medalioane din lemn și rășină cu flori presate, astfel că avem concursul de față cu ”amintiri din izolare. Medalioanele din lemn mi-au scos din desagă o amintire prețioasă, tare veche, dintr-o călătorie prin Oltenia pe vremea copilăriei. Am imaginea unui medalion din lemn, cred că era o iconiță sculptată pe oval pe care o găsisem în explorarea unei cutii cu nasturi și cu care am plecat atunci de la rudele pe care le-am vizitat. Nu știu ce s-a întâmplat de atunci cu medalionul respectiv și nici pașii nu ne-au mai purtat a doua oară în satul acela. Dar florile presate poartă și ele mereu amintirea locului și emoția călătoriei, așa că am continuat cu acest obicei încă din copilărie. (Sunt sigură că dacă ajung la Medgidia și frunzăresc 2 cărți găsesc o mulțime de flori și petale uitate de vreme).
Photo Credits: Gabriel Pahontu

Ei bine, pentru a marca acest punct din istorie cum se cuvine, m-am gandit să organizez aici pe blog un concurs.

Premiul constă în 3 lănțișoare cu medalion din lemn în care va sta încapsulată o floare presată din perioada de izolare. Un mic obiect care să funcționeze ca un ”reminder” pentru toate acele lucruri pe care poate le-ai descoperit despre tine în această perioadă. Medalionul va veni însoțit de o felicitare care șă îți insufle și mai mult dragostea de natură.

Ce trebuie să faci?

1. Să lași un comentariu la acest articol cu numele unei plante ce îți e dragă sau semnifică ceva pentru tine! (planta poate să fie cu sau fără flori, sălbatică sau de apartament) Îmi place mereu să ascult povești și să învăț plante noi.

2. Follow contului meu de instagram. (Opțional poți posta în stories poza concursului!)

Perioada de desfășurare: 13-29 Mai 2020

Regulament: Cei 3 câștigători vor fi extrași prin tragere la sorți în data de 29 mai ora 21.00 prin random.org live pe zoom la finalul clasei de yoga. Invitația la clasă este deschisă pentru primii 80 de participanți care se vor înscrie cu un comentariu, voi reveni în curând cu mai multe informații în direcția aceasta.

Te rog nu uita să îți notezi adresa de mail pentru a putea primi vestea cea mare în cazul în care ai câștigat. În cazul în care nu ești din București îți voi expedia premiul prin poștă.

Fotografiile au titlu informativ, putem să mai discutăm despre preferințe (culoare, floare, model) si după ce ai aflat că ai câștigat.

Cireșari, abia aștept să văd care sunt plantele care vă fascinează și care-i povestea pe care au sădit-o în viața voastră. Succes!

Later Edit1: Aici las invitatia pentru clasa de yoga de vineri 29.05 ora 19.30 durata: 90 de min. La finalul clasei vom face tragerea la sorti pentru cele trei medalioane folosind random.org

Evelina Rustem is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Meeting ID: 834 0213 1558
Password: 138731

Clasa de yoga est accesibila oricui indiferent de nivelul de pregatire, mai multe detalii gasiti in acest articol. Iar daca sunt probleme de sanatate ar fi bine sa ma anuntati in prealabil.

Later Edit2: Tananana: Castigatorii suuuuuunt: Bianca Timsa Stoicescu, Paul Constantin, Maria Mercurean! Un mail a fost deja expediat spre cei 3, iar in cazul in care nu primesc un semn inapoi pana luni, 1 iunie 2020 ora 21.00 voi extrage ulterior alti castigatori.

Multumesc foarte mult pentru participare si pentru povestile frumoase pe care le-ati impartasit cu mine. In curand revin cu un nou concurs, asa ca ramaneti pe aproape!


74 Comments Add yours

 1. Alexandra says:

  Bujorul ?❤️

  1. Alexandra Stere says:

   Atunci cand am comentat la aceasta postare intelesesem ca trebuie doar sa scriem numele florii noastre de suflet, fara a detalia povestea. Am observat insa ca toti ceilalti au impartasit povestea lor si m-am gandit sa o fac si eu 🙂 De Bujor ma leaga amintiri cu totul speciale….am cunoscut candva o persoana cu acest nume care mi-a fost tare apropiat si care mi-a influentat mult drumul in viata, care a crezut in mine si m-a incurajat. O persoana care nu mai este acum printre noi fizic, dar, care, atunci cand a aparut in viata mea, m-a indrumat asemenea unui tata si m-a facut sa simt cum este sa fii sustinut si incurajat. Am ales apoi sa continui aceasta relatie prin intermediul florilor al caror nume aceasta persoana l-a purtat, iar ele mi-au bucurat zilele de primavara, uneori vara si un eveniment cu totul special din viata mea. Toate florile sunt frumoase, natura intreaga este superba, dar bujorul are pt mine o insemnatate aparte prin prisma acestei relatii speciale din viata mea. Recunoscatoare pentru mirosul lui special, pentru rapiditatea cu care infloreste uneori deodata dupa multe zile de astepare, pentru fragilitate si acea bucurie de a-i descoperi la masa din bucatarie in zorii unei zile de duminica.

 2. Mariana says:

  The common gorse, clar, cu florile lor galbene și mirosul puternic de cocos, care mă acompaniaza in drumeții prin Scoția ♥️♥️

 3. Rox says:

  Hmm imi place cum ne inviti la joaca ? planta este Rostopasca. E mai mult o mini poveste decat preferinta si pentru ca suntem la capitolul amintiri asa s a aprins ?:)). Copil fiind auzim adultii vorbind despre fel de fel de lucruri si extragem uneori fragmente pe care le inmagazinam. Astfel eu am retinut ca aceasta rostopasca este foarte buna, avand proprietati curative. Fiind activa si neastamparata luam trante frecvent, inevitabil rani si pentru ca ma pasiona ideea de vindecare cu ajutorul naturii consideram ca seva galbena ce iese din orice sectiune rupta de rostopasca e de a dreptul magica, ranile disparand mai repede si cu minim de durere. Pe vremea cand bicicleta era o descoperire fabuloasa in viata mea, dar pe care inca nu invatasem sa merg, m am ales cu multiple zgarieturi si rani si aceasta a fost solutia mea, inainte de a merge acasa, sa imi acord primul ajutor ‘sur place’ . M am pictat la propriu pe toate ranile prospete cu seva de rostopasca, care de altfel si pateaza ??, iar pentru a pansa am aplicat si frunzele plantei peste. Rezultatul, va spun, ma incanta realmente, dar entuziasmul a disparut subit cand am ajuns acasa si ranile au fost dezinfectate si tratate alopat ??. Desi acum ma amuz ori de cate ori vad planta, recunosc ca inca am inclinatia spre remedii naturale caci sunt convinsa de puterea naturii de a ne oferi mereu solutii. ?

 4. Cristina says:

  Pentru mine lavanda e una dintre plantele speciale. Ador mirosul aspectul și îmi place sa le usuc prin casa. Într-o excursie în Portugalia am fost fascinata de cât de mari cresc și cum pot sa îmi fac un buchet culegând direct de pe câmp.

 5. Andreea says:

  O floare cu poveste pentru mine este laleaua violet primita de ziua mea, in cateva ianuarii inzapezite, de la o draga prietena care s-a mutat in Irlanda de cativa ani. Mereu m-am intrebat cum reusea sa gaseasca acel fir plapand de o culoare incantatoare in iernile alea reci, dar cumva imi placea misterul. ?

 6. Raluca says:

  Fiind nascuta in luna mai pentru mine bujorul si macii sunt florile mele preferate. Macii sunt mult prea gangasi pentru a ii tine in casa, astfel ca ii admir din masina, cum dau ei o pata de culoare pamantului. Bujorii apar mereu in numar mare la mine in casa, intr-o zi speciala din mai (primiti mereu de la persoane drage).

 7. eu nu ma pot opri la o floare. mie imi plac toate. uite – narcisele albe, cele obisnuite, cu care am crescut acasa la bunica. miros de lesini de placere, tare as vrea sa fiu copil din nou.

 8. Len says:

  Mușețelul… Tot mai rar îl întâlnesc pe câmp, o fi pe cale de dispariție? În copilărie familia mea avea un ritual la început de vară: ne adunam cu mic, cu mare, la cules de mușețel. Locuiam pe malul unui lac, iar faleza lui înaltă, lutoasă, era ticsită de floricele albe cu miezul galben… Îmi amintesc și acum cum mă purta pe umeri tata, cântând, iar sora mea cea mare îmi făcea coronițe parfumate din micile margarete sălbatice, mentă și cicoare…

  1. Lucaci Aurora Carmen says:

   Imi plac toate florile,dar liliacul in mod deosebit!Miroase delicat si arata senzational!

 9. Cris says:

  Ei, draga mea, aș pomeni de narcisele albe și bujorii roz. Sunt floricelele care mi-au înveselit și înmiresmat copilaria la căsuța de la munte, unde am crescut. În amintirea vremurilor de atunci, din buchetul meu de mireasă au făcut parte și bujorii roz.
  Ca o anecdotă, aș adăuga și măcrișul (simplu) și măcrișul caprei, plante ușor acrișoare, care odată învățate, le ”vânam” și cumva le zăream de la distanță, înaintea fratelui meu și le mâncam cu mare bucurie împreună.

 10. Andreea says:

  Floarea de tei ? Întotdeauna ma. duce cu gândul “acasă” – când eram toți patru, eu, sora mea, mama și tata ?

 11. La cat de minunate sunt florile, greu sa aleg dintre: superbele frezii cu mirosul lor ametitor care anunta martisorul in sufletul meu, vartejul colorat al trandafirilor si eleganta lor, macii cu rosul lor orbitor de frumos, bujorii “cheliosi” care la scurt timp isi destăinuie petalele dese si parfumate. Dar dintre toate, zilele acestea cel mai puternic imi vin in suflet si in miros, florile de salcam. Parca au ceva de spus puternic in aceasta perioada, ma învăluie cu mirosul lor atat de înmiresmat si trezesc in mine pe langa simturile olfactive, dar si amintiri din copilarie, de la țară, cand adoram sa ma cocot in toti copacii, iar dintre toti, salcamii si nucii erau preferații mei, salcamii datorită florilor dulci pe care le ai gustam cu poftă, iar nucii pentru siguranța, bunatatea, finețea, umbra, flexibilitatea si încrederea pe care mi-o ofereau. In schimb salcamii, chiar de erau cu scoarța mai arțăgoasă, mă răsplăteau cu mirosul imbatator al florilor de salcam, cu frumusețea “ciorchinelor” de flori, cu dulceata petalelor cu vederea de sus a lor. <3

 12. Melis Portakal says:

  Iubesc calele. Sunt flori ce îmi amintesc de copilărie, aşa cum povestea Marcel Proust. Îmi doresc să port calele cu mine în fiecare clipă a vietii.

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare, nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 13. Luana Mariana Balauca says:

  Lacramioarele sunt mici si gingașe….Dar imi plac toate florile de primavara .

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 14. Calinoiu Florin says:

  Floarea de nu ma uita din balconul meu

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 15. Gaman Amalia says:

  Lanțul inimilor ❤️

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 16. Milu Laurentiu says:

  laurul

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 17. Solteris says:

  Mie imi place canepa moldoveneasca, de cand eram mica si bunica facea turta cu julfa din seminte de canepa si facea covoare si haine din fibre de canepa.

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 18. constantin paul says:

  trandafirul…este cea mai frumoasa floare..o minune daruita de natura,cu un parfum aparte,,parca canta ciocarlia..in suflet..este singura floare cu care poti sa vorbesti..este atenta si foarte blajina dar severa cu cei ce nu iubesc natura..

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 19. Gabriela Matei(Bălașa) says:

  LALEA
  Petale în culori de curcubeu,
  Ce grațioase îsi deschid plete-n splendoare,
  Esti ca o balerină , lalea ,tu mândră floare!

  Dansezi ca o prințesă prin grădină,
  Sub raze ,te scalzi ,zeiță în lumină,
  Te-apleci cand vântul îți cânta
  Printre prafuite stamine,
  Ca printe corzi de harpă cristaline.

  Ai în petale multă stralucire,
  Miroși amar ,dar fluturi te admiră,
  Tu, grațioasă,din povesti,tu zănă,
  Aduci explozie de primăvara La mine-n gradină.

  O simfonie de culori, ce frumusete!
  Covor de cupe în nuanțe regale,
  Un purpuriu de colosal concert,
  Vals vienez,dansat cu fragede picioare.

  In rosu aprins iti colorezi obrajii,
  Lucind in soare,zambesti printre sprâncene negre,
  Esti gelozie, roz ,violet trandafirie…
  Pestriță… domniță încăntătoare,
  Și unică regină,pană de corb strălucitoare.

  Cand soarele a obosit pe cer,
  Petalele ti se închid ca un mister,
  Vrajita de noapte ,adormi pe lună nouă,
  Iar dimineața strălucesti plină rouă.

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 20. Oana Poteca says:

  Floarea mea preferata este trandafirul. Este floarea cu cea mai inalta vibratie si imi da o stare de bine cand ii am in casa, ador chiar si produsele cosmetice cu trandafiri. In aceasta perioada de carantina m-am ocupat mai mult de trandafirii din gradina si sunt mandra de ce mi-a iesit.:)

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 21. NADIA STEFAN says:

  liliacul miroase si arata divin

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 22. Valentina Roznov says:

  Trandafirul

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 23. Andreea says:

  Frangipani 😉

  1. Evelina Rustem says:

   woow, habar nu aveam ca se numeste asa! 🙂

 24. Ioana says:

  Orhideea

 25. Buna ziua . Planta mea preferata e muscata curgătoare . Se spune ca aduce noroc .Iar dintre flori e bujorul și liliacul . Ma înviorează plantele cu flori .

 26. Dina Adriana says:

  Bujori!

 27. Dina Florina says:

  Bujor

 28. Dina Adriana says:

  Trandafir!

 29. Alina-Nicoleta Maxim Hladi says:

  Floarea-soarelui, cu siguranta! Bucuria si placerea intalnirii cu sora-soarelui cum ii spuneam inca din copilaria mea…. Ma defineste, ma caracterizeaza, ma inspira!

 30. Adelina says:

  Floarea/ Copacul care imi starneste cele mai multe amintiri in perioada asta este salcamul. Incepand cu baladele populare si terminand cu Morometii, salcamul a fost mereu prezent atat in jurul nostru, cat si in cultura noastra, iar in viata mea are o semnificatie speciala pentru ca imi aminteste de zilele calduroase petrecute in padure la final de saptamana sau in vacante, atunci cand mergeam la bunici. Impreuna cu cativa prieteni mergeam la padure si strangeam florile de salcam atat de frumos mirositoare si ne faceam confetti, bijuterii sau chiar limonada. Salcamii nebuni ne imbatau si pe noi cu nebunia lor.

 31. mie îmi place crinul păianjen galben. numele scris pe pliculețul de vânzare este destul de 🙂 ciudat Ismene Sulphur Queen – dar ce să-i faci, nu contează numele, ci frumusețea.
  p.s. îmi place viața ta.

 32. Loredana Fratila says:

  Frezia are un miros divin!

 33. Alexandra says:

  Mâna Maicii Domnului (caprifoi) este o planta cu un miros extraordinar in aceasta perioada a anului.

 34. MĂDĂLINA says:

  Trandafirul roșu îmi inspiră dragoste iar cel alb sinceritate iubesc aceste flori sunt minunate iar curtea mea e foarte frumoasa cu aceste flori ❤️?.

 35. Ionela says:

  floarea de mac imi e tare draga

 36. Alexandra Nespalatu says:

  Frezia! Ador cum miroase ??

 37. Mercurean Maria says:

  Vioreaua mov presata

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 38. Stiniguta Ramona says:

  Lăcrămioare ❤️

 39. Diana Gheorghe says:

  Macii!

 40. Laminine says:

  Laminine este o formula unica, brevetata, care ajuta la crearea unei stari de echilibru, de normalizare si de readucere a organismului la starea sa naturala de homeostazie.

  1. Evelina Rustem says:

   Buna ziua , multumesc pentru vizita, pentru a participa la concurs e nevoie sa impartasiti un nume de planta (copac, floare, arbust, planta de apartament) si un follow profilului de instagram. Pentru a fi eligibila trebuie sa respectati acest regulament. Multumesc!

 41. Oana Nicoleta Murarasu says:

  Orhidea este planta mea preferata.

 42. Andreea says:

  O planta draga noua de fapt este un aranjament ce contine mai multe plante suculente si din familia cactusilor, pe care il avem de mai bine de 7 ani.
  Tin minte cum am achizitionat imensul ghiveci din pamant, l-am vopsit, apoi am facut rost de colaje cu cactusi si coioti ce urla la luna si am pictat pe el tot felul de astfel de motive ‘exotice’ 🙂
  A fost o munca de echipa, alaturi de Catalin; ne-am bucurat maxim de acest timp petrecut impreuna iar acum ne bucuram de gradina noastra exotica ce creste vazand cu ochii.
  Te pup, VEve!

 43. Rădoiaș Alina says:

  Papadia (puf de papadie)

 44. Suvac Adina-Elena says:

  Floarea mea preferată este margareta albă.

  1. Evelina Rustem says:

   Multumesc pentru participare nu uitati si de follow in instagram pentru a fi eligibili! Saptamana nemaipomenita!

 45. Buta Maria says:

  Floarea mea preferata este bujorul galben de munte, deoarece este atat o floare delidata si eleganta cat si o expresie a libertatii.

 46. Alexandru Ariciuc says:

  Lacramioare

 47. Catalina Truica says:

  Eu iubesc mărgăritarul.

 48. Gindea alina says:

  Ghiocel, e singura floare care mi se pare deosebita

 49. Dragomir Nicolae Eduard says:

  Lacramioara

 50. Irisii sunt florile mele preferate ,le ador

 51. gogoman says:

  forstitia.
  e prima care infloreste primavara. mai mult, poti sa o rupi imediat cum a imbobocit si-ti infloreste in casa imediat. in plus imi aduce aminte de bunicul, cu el cand eram mic mergeam la cules si faceam un buchet frumos pt bunica.

 52. Caraciuc says:

  Bujorul??

 53. Corina says:

  Sunt pasionata de plante, copaci, flori, fie ele din natura libera, fie ele din natura domesticita de apartament. Dintotdeauna mi-au placut lalele, de pe vremea cand copil fiind, dupa ce ma minunam de ele prin gradina bunicii, aduceam acasa cateva dintre ele, de la 200 km distanta, cu grija, boboci fiind, si asteptam cu nerabdare sa se revigoreze si sa infloreasca pe noptiera, ca sa-mi aduca aminte inca de gradina minunata a bunicii, de povestile ei minunate … dar acum, in luna mai, imi staruie in gand si o alta floare – macul – care mi-e si ea la fel de draga. Zilele trecute trageam cu coada ochiului pe campuri, din viteza masinii, la sirurile sangerii de maci care brazdau campurile verzi. campurile cu maci, da mi se par fascinante prin vigoarea lor, acolo in natura, contrastand cu verdele graului si cu albastrul cerului, prin fragilitatea si salbaticia lor, incapatanarea lor de a nu se lasa usor plecate de acolo. Florile ca amintiri ale locurilor prin care trecem, ale persoanelor cu care ne intalnim, ale starilor prin care trecem … macii imi reamintesc si de vacante, fiind destul de prezenti printre ruinele oraselor antice pe care le-am vizitat. Printre ruinele cetatii Jearash am gasit maci rosii sangerii, atat de trecatori si parca totusi eterni prin locurile acelea stravechi . Am dorit sa-i imblanzesc si sa-i aduc acasa ca amintire si m-am apucat sarguincios sa fac un mic buchet de boboci de maci, dorind sa prelungesc cumva starea simtita acolo, fiind de altfel si ultima zi de vacanta … am reusit sa-i iau cum mine.. cateva zile mai tarziu, au inflorit … acasa.

 54. Cristiana says:

  Lacramioarele ❤️ Deoarece prin gingasia lor transmit o stare de visare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *